Tea Bar - Amsterdam

Wat zijn jouw ervaringen bij de verscheidene horecazaken in, maar ook buiten Nederland. Zijn er plaatsen in het land die je hebben weten te verrassen met hun creaties of was de kwaliteit om te huilen...deel je ervaringen.
Martijn
Berichten: 48
Lid geworden op: 17 nov 2008 14:41

Tea Bar - Amsterdam

Berichtdoor Martijn » 21 jan 2009 12:24

Al iemand van jullie bij deze nieuwe tent in Amsterdam geweest? Het klinkt veel belovend.

"De champagne en oliebollen zijn achter de kiezen, het nieuwe jaar is begonnen! En zoals altijd in januari liggen de gezondheidsplannen al te wachten om mee aan de slag te gaan. Het drinken van thee, een van oorsprong Chinese gewoonte, is daarbij onontkoombaar. Maar niet getreurd, morrend met een kop gezondheidsthee op de bank zitten, hoeft niet meer. Ga in plaats daarvan eens loungen in de Amsterdamse Tea Bar.

Voor theedrinkers is het vaak moeilijk aan hun trekken te komen in een café. De keuze beperkt zich vaak tot zakjes, slechts heel soms is er verse thee in huis. Dat viel de vriendinnen Sara Verver en Fenje Bont ook op. Vooral Fenje, die een fanatieke theedrinker is, kon nergens écht terecht. Daarbij komt dat traditionele theewinkels soms een nogal intimiderende uitstraling hebben. „Alsof je ervoor geleerd moet hebben om er naar binnen te stappen”, zegt Bont. Die combinatie van factoren deed de vriendinnen besluiten om de theedrinker op een vernieuwende manier te bedienen, in een hippe bar, waar alles mogelijk is.

Verfrissend
Het strakke, witte interieur geeft de zaak aan de Haarlemmerdijk een verfrissende uitstraling. Van voor naar achter lopen bakken waaruit zelf thee geschept kan worden, om ter plaatse op te drinken of om mee te nemen. Dat opdrinken kan boven, waar een gezellige loungeachtige ruimte is gecreëerd. Op de achtergrond is een afbeelding van een golvende theeplantage in Maleisië verwerkt in het interieur en er is een breed assortiment aan glossy tijdschriften om te lezen. „We willen ons afzetten tegen de traditionele theewinkels, waar je moet vragen om iets te ruiken. Wij brengen thee dichterbij de mensen, ook door de stadse uitstraling”, vertelt Bont. „Goede, duurzame thee is heel moeilijk te verkrijgen en omdat theewinkels over het algemeen zo ingewikkeld doen, blijven mensen snel in de supermarkt kopen.”

De vriendinnen bieden 53 soorten thee aan, waar een hoop bijzondere creaties mee gemaakt kunnen worden. „Wij zijn de enige theewinkel in Europa waar je zelf verschillende theesoorten mag mengen”, benadrukt Bont. „Dat doen we zelf ook. We houden van gekke en leuke smaken, die net even iets anders doen in je glas.” Zo kun je in de Tea Bar een kopje champagnecassis thee drinken, of een tropische mix met gedroogde ananas, perzik en aardbei. Soms zijn klanten verrassend goed in mengen, vertelt Bont. „Zo had iemand laatst witte thee met pepermunt gemengd, of groene thee met lavendel. Erg lekker.”

Afbeelding

Het ‘verhippen’ van thee komt zelfs terug in de spullen die te koop zijn, zoals de Zero-Japan theepotjes, en in de bijzondere dynamische mokken waarin de thee wordt geschonken. „We willen mensen gewoon het theezakje uitkrijgen”, zegt Bont. „Hier kunnen ze ontspannen rondlopen, proeven, ruiken, zitten en de beste thee kopen, ook voor onderweg. We zijn eigenlijk een soort Starbucks, maar dan voor thee.”

Tips voor een gezond 2009
Pu-éhr- thee met kaneelstukjes uit China, goed voor de maag en spijsvertering en is een natuurlijke vetverbrander.
Pa- Mu- Than, pure witte thee uit China, goed voor haar en huid.
Brandnetelkruiden, zorgt voor extra reiniging en werkt ontslakkend.

Al duizenden jaren oud
In Nederland kennen we thee vanaf de zeventiende eeuw. Deze oorspronkelijk uit China afkomstige drank is echter al duizenden jaren oud, ontdekt in een bos door een Chinese keizer. Leden van de VOC brachten de drank naar Nederland, waarna theeplantages werden aangelegd op Java en Sumatra. Thee staat bekend om zijn vele functies, waaronder helende werking voor lichaam en geest. Vooral het drinken van groene en verschillende soorten kruidenthee wordt door veel mensen gebruikt als ondersteuning voor de gezondheid. Er zijn ook mensen die zeggen dat deze werking vooral aan de eigen gedachten ligt. Bij het afvallen lijkt thee een belangrijk hulpmiddel, terwijl de werking wellicht voortkomt uit het laten staan van slechtere dranken zoals frisdrank."
Martijn Verhaeg
Cookin' BV - www.cookin.nl
Het weblog voor koffiegekken - www.koffiegek.nl
Het weblog voor theegekken - www.theegek.nl
Horecaondernemer? - www.horecakoffie.nl
Twitter: @martijnverhaeg

Bob
Berichten: 4
Lid geworden op: 05 aug 2009 17:48

Re: Tea Bar - Amsterdam

Berichtdoor Bob » 05 aug 2009 17:53

Ben al meerdere keren bij Teabar geweest!

Teabar is absoluut het bezoeken waard, leuke en gezellige tent, met een totaal andere manier van thee beleving! En lekker sfeertje, je kan er rustig zitten en thee of koffie drinken maar ook zelf je thee scheppen en uitzoeken uit meer dan 50 soorten! Zeker de moeite waard om eens te kijken en wat te drinken!

Op hun website www.teabar.nl zie je zelf denk ik ook al waarom juist deze winkel een bezoek waard is, veel aandacht van de media, en leuke vernieuwende acties!


Terug naar “Horeca review”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron